Bovetecrunch

Bovete är en ört! Det betyder att den är naturligt glutenfri och, till skillnad från andra spannmål, basisk! Men bovete är inte bara toppen för pH-balansen, den är också mättande, proteinrik och innehåller magnesium, järn, selen och zink. En jävla toppengrej att äta, helt enkelt. Exempelvis i form av denna knapriga müslivariant att strössla över smoothies, yoghurt eller nicecream. Eller äta ur burken. Enough said, här kommer receptet:

  1. Skölj 3 dl helt bovete ordentligt
  2. Blanda bovetet med 3 dl havregryn och 1 tsk kanel i en bunke
  3. I en kastrull, värm upp 0,5 dl vatten med 2 msk kokosolja och 1 msk honung
  4. När kokosoljan smält, häll blandningen över bovetet och grynen och blanda väl
  5. Strö ut blandningen på bakplåtspappersklädd plåt och grädda på 200 grader (175 om varmluft) i 20-25 minuter. Kolla till och rör om då och då. Det är klart när färgen är gyllene.